Geçmişten Bilgiler

SIRLAR ODASI: Harry ve Ron'un şamarcı söğüte çarptıkları sahneyi çekebilmek için,tam 14 gerçek Ford Anglia otomobili heba oldu. MELEZ PRENS: Koleyle efsunlandıktan sonra Katie Bell'in havaya fırladığı sahne için set tasarımcıları Bell'in mankenini hazırladı. BİLGİ: İlk yedi Harry Potter filmi dünya çapında 6,3 milyar dolardan fazla hasılat yaptı.Bilgi:Yedi HP kitabı 200 ülkede 400 milyondan fazla sattı ve 68 dile çevirildi

22 Temmuz 2015 Çarşamba

Harry Potter Hakkında Az Bilinen 16 Bilgi



       Merhaba Potter Kafalar bugün ilk yazımı yazıyorum ilk yazı da tercih ettiğim şey Harry Potter hakkında az bilinen 16 bilgi yer alacak...


1- Dumbledore adı, Eski İngilizce’de ‘bumblebee’ yani ‘yabanarısı’ anlamına gelmektedir.2- Alan Rickman Snape’in nasıl öleceğini çok önceden beri biliyordu.


3- Hogwarts mottosu olan “Draco dormiens nunquam titillandus”, “Uyuyan Bir Ejderhayı Asla Gıdıklama” anlamına gelmektedir.

4- Felsefe Taşı filminde Büyük Salon’daki yemekler gerçekti Not: Cristopher Columbus gerçek yemek servis etmekte ısrarcıydı ancak aydınlatmanın sıcaklığı kötü bir kokuya neden oldu bu nedenle diğer çekimlerde yapayları kullanıldı.



5- Daniel Radcliffe Harry Potter rolünü aldığını banyodayken öğrenmiştir. (zaten bunu çoğu Potter Kafa biliyordur diye düşünüyorum :D)


6- Daha güzel bir atmosfer yaratmak için Hogwarts öğrencilerine ders sahnelerinde kendi ödevleri yaptırılmıştır.

7- Ford Anglia, Şamarcı Söğüt sahnesi için gerçekten parçalanmıştır. (Bunu da duymuşsunuzdur diye düşünüyorum :D)

 

8- Tom Riddle'ın adı her ülkede Tom Riddle değildir. Not:“I am Lord Voldemort” – “Ben Lord Voldemort’um” anagramını yapabilmek için Tom Marvolo Riddle’ın adı dillere göre değiştirilmiştir. Örneğin İspanya’da Tom Sorvolo Ryddle iken Danimarka’da Romeo G. Detlev Jr. adındadır.

9- Şövalye Otobüsü normal hızda sürülürken çekilmiştir FAKAT... Cuaron  hızlandırılmış görüntü için diğer tüm arabaların salyangoz hızında gitmesini istemiştir.


10- Daniel Radcliffe, İkinci Görev sahnesinin çekiminde toplamda 41 saat 38 dakika su altında kalmıştır. ( E zaten bunu bilmeyen kalmamıştır her halde )


11- Michael Gambon (Dumbledore) çekimler sırasında daima çoraplarının içinde bir paket sigara bulundururdu.


12- Üçüncü Görev’deki bilgisayar yapımındaki çitler, Stanley Kubrick’in The Shining (Cinnet) filminde yer alan labirent sahnesindeki çitlerden esas alınmıştır.


13- Üç büyücü Balosunda sahne alan grup, Radiohead ve Pulp’ın üyelerinden oluşan bir gruptur.


14- David Tennant, Barty Crouch Jr.’ın manyak dil hareketini doğaçlama olarak karaktere katmıştır.

15- Zümrüdüanka Yoldaşlığı çekimlerinde Alan Rickman (Snape), Rupert Grint (Ron) ve Matthew Lewis’e (Longbottom), daha önceki çekimde aracına milkshake döktükleri için yeni BMW’sine 5 metreden fazla yaklaşmama yasağı koymuştur.

16- Harry’nin oğlunun tren camına tırmanan çikolata kurbağasının, Felsefe Taşı’nda Harry’nin camından kaçan kurbağayla aynı olduğu söylenmektedir.


evet Potter Kafalar umarım bu bilgileri beğenmiş sinizdir, bir daha ki yazıda görüşmek üzere sihirli günler

-HpKreacher

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder