Geçmişten Bilgiler

SIRLAR ODASI: Harry ve Ron'un şamarcı söğüte çarptıkları sahneyi çekebilmek için,tam 14 gerçek Ford Anglia otomobili heba oldu. MELEZ PRENS: Koleyle efsunlandıktan sonra Katie Bell'in havaya fırladığı sahne için set tasarımcıları Bell'in mankenini hazırladı. BİLGİ: İlk yedi Harry Potter filmi dünya çapında 6,3 milyar dolardan fazla hasılat yaptı.Bilgi:Yedi HP kitabı 200 ülkede 400 milyondan fazla sattı ve 68 dile çevirildi

24 Şubat 2016 Çarşamba

Hogwarts Binaları ve Özellikleri

       Merhaba Potter Kafalar bu yazımız da size Hogwarts binalarını ve özelliklerini yazacağım zaten bir çoğunuzun özelliklerini az çok bildiğinizi biliyorum. Yine de aklınızda bulunması gerektiğini düşündüğüm için bunları yazmaya karar verdim. Bu yazıyı da yeni yazarımız Nilgün 'Bellatrix' ile birlikte yazdık. Umarım ilginizi çeker.

Hogwarts Binaları :

Gryffindor :
Başkan : Profesör Minerva Mcgonagall
Kurucu : Godrıc Gryffindor
Arma : Kırmızı, altın bir aslan
Hayalet : Sir Nicholas de Mimsy-Porpington ( neredeyse kafasız nick )
Özellikleri : Gryffindor'lar cesaretleriyle bilinirler.

Konumu : Gryffindor Kulesinin girişi yedinci kattadır. Giriş büyük pembe ipek bir elbise giymiş şişman bir kadın tablosunun arkasındadır. Eğer doğru parolayı biliyorsan ona söylersin, o da arakaya doğru açılarak büyük yuvarlak girişi açığa çıkarır. Dinlenme odası rahat koltuklar, şömine ve bir çok masa içerir. Şömine iletişim kurmak için dışarı ile bağlantılıdır fakat çok önemli bir olay olmadıkça Gryffindorlular aileleriyle iletişim kurmak için  Baykuş kullanırlar. Ayrıca salonda bulunan duyuru panosunda Hogsmeade gezileri, ikinci el kitap alım-satımı ve öğrencilerin kişisel çikolata kurbağası kartları değişimi veya benzeri değişimler yapılır.
Kuleye çıkan iki merdiven vardır. Erkekler merdiveni üzerinde yedi yatakhane bulunur.Kızların merdiveni üzerinde de yedi yatakhane bulunmaktadır.
Kızların merdivenlerinin üzerinde büyü vardır. Merdivenden çıkmaya çalışan erkekler için merdiven düzleşir ve merdivenden kayarak aşağı inerler.Her yatakhane dışarıya bakan pencereler içeren yuvarlak bir oda olup dört direkli yataklar içerir.

Hufflepuff :
Başkan : Profesör Pomona Sprout
Kurucu : Helga Hufflepuff
Arma : Siyah Porsuk
Hayalet : Şişman Keşiş
Özellikleri : Seçmen şapkanın tanımı - Belki de düşersin Hufflepuff 'a haksızlığı hemen kaldırıp rafa adalet uğruna savaş verirsin, her yere mutluluk götürmek için

Konumu : Giriş yapılan portreye ulaşmak için giriş salonunda ki ana merdivenlerin sağında ki kapıdan geçmelisiniz. Diğer ortak salonlarda olduğu gibi Hufflepuff ortak salonu da binanın renklerine bezenmiştir. Gryffindor kulesinde olduğu gibi Hufflepuff ortak salonu da sarı renkli askılarla donatılmıştır ve bir çok konforlu koltuk bulunmaktadır. Hufllepuff çalışkanlığa, disipline, sadakat ve arkadaşlığa önem veren bir binadır. Amblemin de porsuk bulunurken, renkleri kanarya sarısı ve gece siyahı dır.

Slytherin :
Başkan : 1997' de ki kaçışına kadar Severus Snape sonrasında Horace Sluhgorn
Kurucu : Salazar Slytherin
Arma : Gümüş bir yılan ( yılan kurucunun çatalağız olmasını ifade eder )
Hayalet : Kanlı Baron
Özellikleri : Seçmen şapkanın tanımı - Düşersin belki Slytherin'e  sen bir başkadır sanki oraya giden amaçları için neler yapmazlar açıklasam bitmez sabaha kadar

Konumu : Slytherin hırsa, kurnazlığa, liderliğe, becerikliliğe ve en önemlisi büyücülerin saf kan olmasına önem verir. Slytherin ortak salonu Hogwarts Gölü'nün altındaki bir zindan da yer almaktadır. Sert taşlardan yapışmış uzun oda yer altındadır ve tavandan sarkan yeşilimsi ışıklarla aydınlanır.Oda da çoğu şey siyah deridir. Korkutucu heykellerle doludur.

Ravenclaw :
Başkan : Profesör Filius Flitwick
Kurucu : Rowena Ravenclaw
Arma : Gök mavisi bir Kartal
Hayalet : Helena Ravenclaw, Gri Leydi
Özellikleri : Seçmen şapkanın tanımı - Ravenclaw kısmetin belki, oradakilerin hiç çıkmaz sesi, mantıkdır onlarca önemli olan böyle kurtulurlar sorunlardan

Konumu : Ravenclaw Kulesi Şato'nun batı kısmında konumlanmıştır. Giriş, beşinci katta, tepede sıkıca sarmalanmış merdivenden gidilen bir kapıdır. Kapıda hiç kol ve anahtar yoktur ama konuşan, bronz, kartal şeklinde kapı tokmağı vardır. Tokmak bir soru sorar eğer cevap doğruysa cevapta ki kişiyi över ve kapı arkaya doğru sallanarak açılır. Duvarlar, zarif kemerli camlarla çevredeki dağların mükemmel görüntüsünü görmeyi sağlar.Kitaplıklar, masalar, sandalyeler ve girişin karşısında yatakhanelere giden başka bir kapı vardır. Bu kapının yanında Rowena Ravenclaw'ın diademini taktığı beyaz mermer heykel bulunur.

       Evet Potter Kafalar binaların özellikleri ve konumları bu şekilde az çok gözünüz de canlanmıştır. Biraz da filmden aklımız da kalan sahneler sayesinde. Okuduğunuz için teşekkürlerimi sunarım.

-Kreacher 
-Bellatrix

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder