Geçmişten Bilgiler

SIRLAR ODASI: Harry ve Ron'un şamarcı söğüte çarptıkları sahneyi çekebilmek için,tam 14 gerçek Ford Anglia otomobili heba oldu. MELEZ PRENS: Koleyle efsunlandıktan sonra Katie Bell'in havaya fırladığı sahne için set tasarımcıları Bell'in mankenini hazırladı. BİLGİ: İlk yedi Harry Potter filmi dünya çapında 6,3 milyar dolardan fazla hasılat yaptı.Bilgi:Yedi HP kitabı 200 ülkede 400 milyondan fazla sattı ve 68 dile çevirildi

1 Mart 2016 Salı

Hogwarts'a Gitmek İsteyenler Buraya

       Merhaba Potter Kafalar sizlere bu yazı da hepinizin ilgisini çekeceğini düşündüğüm bir şey yazacağım Hogwarts gerçek oldu evet yanlış okumuyorsunuz Potter Kafalar Polonya da Czocha Cadılık ve Sihirbazlık Koleji bu hayallerimizi gerçekleştiriyor isterseniz fazla uzun tutmadan okulu anlatalım.

       Polonya'da Czocha Cadılık ve Sihirbazlık koleji 18 yaşından büyük olmak şartıyla kayıt yaptıran kişilere isminden de belli olacak şekilde cadılık ve sihirbazlık eğitimi veriyor. Yeni açılan bu okulda Hogwarts özlemini ortaya koyabilir ve Harry Potter ruhunu tekrardan yaşayabilirsiniz. Hepinizin heyecanlandığını tahmin ediyorum. İlk duyulduğunda böyle bir okul kayıt alabilir mi düşünenler oluyor. Fakat Kasım ayında açılan bu okula 11 ülkeden 200 kişi kayıt yaptırmış ve Czocha Kalesi'nde bir araya gelmişler.

       Eğitimi süresine baktığımızda 1 yıl süren programı tamamlamak için yalnızca 4 günlük eğitime katılmak yeterli oluyor. Bu süre zarfında uzmanlık alanınızı seçmeniz isteniyor. Okula kabul edilen kişiler Durentius, Faust, Libussa, Molin ve Sendivogius adlı 5 tip evden birisine yerleştiriliyor. Czocha Cadılık ve Sihirbazlık Koleji, Kasım ayında eğitimlerin bir kısmını vermişlerdir. Bu okulda eğitim görmek için ödememiz gereken tutar 345 dolar yani 1018 tl oluyor. Bu sihirli dünyaya katılmak artık zor değil.

       Evet Potter Kafalar hepimizin hayali bu şekilde gerçekleşebilir herkesi orada görmek isterim. Sihirli Günler.

-Kreacher
-McGonagall

3 yorum: