Geçmişten Bilgiler

SIRLAR ODASI: Harry ve Ron'un şamarcı söğüte çarptıkları sahneyi çekebilmek için,tam 14 gerçek Ford Anglia otomobili heba oldu. MELEZ PRENS: Koleyle efsunlandıktan sonra Katie Bell'in havaya fırladığı sahne için set tasarımcıları Bell'in mankenini hazırladı. BİLGİ: İlk yedi Harry Potter filmi dünya çapında 6,3 milyar dolardan fazla hasılat yaptı.Bilgi:Yedi HP kitabı 200 ülkede 400 milyondan fazla sattı ve 68 dile çevirildi

29 Şubat 2016 Pazartesi

Hortkuluk Büyüsü Nedir Nasıl Yapılır

       Merhaba Potter Kafalar sizlere bu yazı da Hortkuluk nedir nasıl yapılır bunları yazacağım çoğumuz biliyoruz bunları belki de, fakat film de gördüğümüz kadarıyla aklımız da onun için daha detaylı yazmaya çalışacağım umarım başarılı şekilde anlatabilirim sizlere bunu şimdiden teşekkürler.

       Hortkuluk, J.K Rowling'in  Harry Potter serisinde ki sihirsel eşya türlerinden biridir. Altıncı kitap olan Melez Prens'te bizlere tanıtılmıştır. Rowling'e göre insan birini öldürdüğünde ruhu yırtılır. Ölümsüzlüğü arayan cadı veya büyücüler bu yırtığı kendi çıkarları için kullanırlar ve yırtılan kısmı bir objenin içine gömerler. Bu büyücü veya cadının asıl bedeni ölse bile ruhunun bir parçası dünyaya sımsıkı bağlı kaldığı için bu kişinin ruhu da yok olmaz. Büyücünün bütün Hortkulukları yok olmadan asıl ruh asla yok olmaz. Voldemort Harry Potter'a saldırdığı gece Horkulukları yok edilmediği için ölmemiştir.

       Hortkuluk yapmak zararlı ve tehlikelidir. Zararlıdır çünkü parçalanan ruhla birlikte beden de deformasyona uğrar ve görünüşü bozulur. Tehlikeli olması da Hortkuluk yapmaya çalışmak büyücünün ölümüne yol açabilir. Ayrıca parçalanmış bir ruh bütün bir ruhun yanında oldukça güçsüzdür.Yeniden bedenlenebilmek için bir büyücünün yada cadının yardımı gerekir. Öncelikle temelinde tek boynuzlu at kanı ve yılan sütü olan bir iksirle kısmi bedenli yaratık ( parçalanmış bedenin içinde ki ana ruh ) güçlendirilir. Sonra bu yaratık başka bir iksirin içine atılır. Yaratıktan sonra babanın habersiz verdiği kemik, düşmandan zorla alınmış kan ve hizmetkarın gönüllü verdiği et parçası atılır ve ruh bedenlenmiş olur.

       Dünya da ikiden fazla Hortkuluk yapmayı başaran tek kişi Tom Marvolo Riddle diğer bir adıyla Lord Voldemort'tur. Toplam da yedi Horkuluğu bulunmaktadır. Hortkuluk çok güçlü zehirler ve büyülerle yok edilebilirler. Bunlardan bilinenleri ; Basilisk ( yılanların atası ) zehri ve zebani ateşidir. Tek başına Gryffindor kılıcı bir Horkuluğu yok edemez. Ronald Weasley 'in kılıçla Hortkuluğu yok edebilmesinin sebebi. Gryffindor kılıcının kendisine güç veren şeyleri emebilme özelliğidir. İkinci senesinde Harry Potter kılıcı basiliske saplayarak. bilmeden kılıcın zehri emmesini sağlamıştır. Bunun dışında Hortkuluğu yapan kişi çok pişman olursa ruhları yeniden birleşir. Ancak bu son derece acı vericidir.

       Umarım yeterli olmuştur tanımı ve yapılışı Potter Kafalar işte Hortkuluk büyüsü bu şekilde ilginizi çekmeye başarmışımdır umarım küçük bir not bu büyüyü yapmaya sakın kalkışmayın Potter Kafalar yazık olmasın sonra teşekkürlerimi sunarım.

-Kreacher

2 yorum:

  1. Bu büyü ilgimi çekti

    YanıtlaSil
  2. Bedenin görünüşü bozuluyorsa, Tom Riddle ilk hortkuluğunu yaptığında neden görünüşü bozulmadı?

    YanıtlaSil