Geçmişten Bilgiler

SIRLAR ODASI: Harry ve Ron'un şamarcı söğüte çarptıkları sahneyi çekebilmek için,tam 14 gerçek Ford Anglia otomobili heba oldu. MELEZ PRENS: Koleyle efsunlandıktan sonra Katie Bell'in havaya fırladığı sahne için set tasarımcıları Bell'in mankenini hazırladı. BİLGİ: İlk yedi Harry Potter filmi dünya çapında 6,3 milyar dolardan fazla hasılat yaptı.Bilgi:Yedi HP kitabı 200 ülkede 400 milyondan fazla sattı ve 68 dile çevirildi

25 Ağustos 2015 Salı

Dumbledore Hakkında Yapılan ''Harry Potter'' Teorisi

       Merhaba Potter Kafalar bloğa üç haftadan uzun süredir yazamıyorum bunun için hepinizden özür dilerim. Okul ve ev tutma ile ilgili bazı işlerimden dolayı aktif olamadım bunu telafi edebilmek için hepinizin hoşuna gidebileceğini düşündüğüm bir yazı buldum umarım hepiniz beğenirsiniz ben de hatamı telafi etmiş olurum böylece.Yazı Dumbledore Hakkında Yapılan Harry Potter Teorisiyle ilgili beni etkileyen ve hoşuma giden bir yazı oldu.

Harry Potter hayranları için dünya, seriyi ve karakterleri tekrar canlandıracak teorilerle dolu. J.K. Rowling'in bile açıkça anlatmasına rağmen, bu teoriler merakın da ötesine geçmiş durumda.

Teori =

 - Son kitabın yayınlanmasından bu yana yapılan teorilerden biri, Harry, Snape ve Voldemort'un Ölüm Yadigarları ''Üç Kardeşin Hikayesi''nde anlatılan Peverell kardeşlerin modern versiyonu oldukları.

- Voldemort, güç ve ölümü alt etme yeteneği arayan en büyük kardeşle özdeşleşmiş. Ta ki kibri kendi sonunu getirene kadar.

- Snape ise ölene kadar hayatını kaybettiği aşkına adayan, onun anısıyla yaşayan ortanca kardeşle ortak özellik taşıyor.

- Harry'nin serüveni ise ölümün yıllarca arayıp bulamadığı, en sonunda kendi rızasıyla ölüme giden ve eski bir arkadaşmış gibi ölümü karşılayan en küçük kardeşe benziyor.( Harry de aynı bu kardeş gibi ölümüne kendi isteğiyle yürüyor. Ölüm Yadigarları'nda Harry'nin tamamen ölmediğini, bir zamanlar küçük kardeşin olan görünmezlik pelerinine yıllarca sahip olduğunu ve kendini öleceğini bile bile feda ettiğini de ekleyebiliriz )

- Peki Dumbledore, tüm bunların neresinde yer alıyor ?

Tumblr kullanıcısı harryjxmespotter'a göre Dumbledore eski bir arkadaş; yani ölümün ta kendisi...

Harry öldüğünde, onu King's Cross istasyonunda karşılayan da, ona görünmezlik pelerinini veren de bizzat Dumbledore değil miydi?

evet arkadaşlar teori gayet mantıklı aslında sizce de öyle değil mi hayatları hikayede anlatılana çok benziyor güzel düşünülmüş umarım hepiniz beğenirsiniz bunu okuduğunuz için çok teşekkür ederim görüşlerinizi sağ tarafta bulunan oylama da bekliyorum Potter Kafalar teşekkürler 

-HpKreacher

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder