Geçmişten Bilgiler

SIRLAR ODASI: Harry ve Ron'un şamarcı söğüte çarptıkları sahneyi çekebilmek için,tam 14 gerçek Ford Anglia otomobili heba oldu. MELEZ PRENS: Koleyle efsunlandıktan sonra Katie Bell'in havaya fırladığı sahne için set tasarımcıları Bell'in mankenini hazırladı. BİLGİ: İlk yedi Harry Potter filmi dünya çapında 6,3 milyar dolardan fazla hasılat yaptı.Bilgi:Yedi HP kitabı 200 ülkede 400 milyondan fazla sattı ve 68 dile çevirildi

21 Şubat 2016 Pazar

Harry Potter Çocuk Kitabı veya Masal Değil

       Merhaba Potter Kafalar bugün Harry Potter da sevdiğimiz karakterlerin ölümleriyle ve Harry Potter'a çocuk kitabi diyenlerle ilgili biraz duygusallığa kaçan bir yazı yazacağım bu yazı bloğa yeni aldığımız yazarımız Defne'nin ''İmperio'' ve benim de yardım ettiğim ortak yazımızdır. Umarım hoşunuza gidecek şekilde yazmayı başarmışızdır.

       ''Çocuk kitabı'' diyenler var Harry Potter için belki de öyle belki de bir masal bu. Masalların sonu hep mutlu bitmez mi ama, bu kadar acı yaşanmaz masallar da öyleyse neden biz sevdiklerimizi kaybettik. Lily ve James Potter arkadaşları Peter'a güvenmişlerdi fakat güvendikleri o insan Voldemort'a satmıştı onları böyle şeyler çocuk kitaplarında olur mu veya masallar da.Lily kendini Harry'nin önüne atmıştı onu korumak ve yaşamasını sağlamak için ama biri yaşarken biz yine birini kaybettik. Peki ya Cedric Diggory sırf Karanlık Lord'un karşısına istemediği halde çıkmış olduğu için öldürüldü. Kolay olan ve doğru olan arasında seçim yapmanız gerektiğinde sadece masum birisine bir kötünün karşısına çıktığında ne olduğuna bakın. Sirius Black'i unutmadık esrar dairesinde kuzeni tarafından öldürülmüştü. Hepimiz onu başta kötü sanıyorduk Severus Snape gibi ama onun tek istediği vaftiz çocuğu ile birlikte yaşamaktı. Albus Dumbledore için ise söylenecek çok fazla şey var fakat tek kelime ölümü için anlaşma yapan büyük bir büyücü en doğrusu olur sanırım.

       Bunların yanında Dobby'e fırlatılan hançer, Fred'in üstüne yıkılan duvar, Remus ve Tonks'un savaşarak birlikte ölmeleri ve son olarak Severus Snape içlerinde en üzücü hikaye belki de onun, hepimizin nefret ederken ölümüne en çok üzüldüğümüz büyücü belki de Severus soğuk bakışlar ve tavırlarıyla hepimizin korktuğu ve sevmediği adamdı fakat o öyle değildi artık hepimizin sevdiği bir karakter haline gelmişti. Özetlemek gerekirse Harry Potter bir çocuk kitabı veya masal değildir çünkü masallarda sevdiklerimizi kaybetmeyiz.

-HpKreacher
-İmperio

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder